foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Könyvtár

Nyitvatartási idő:

Hétfő, Szerda:         08:00–12:00

Kedd, Csütörtök:    12:00–16:00

Péntek:                    11:00–15:00

Magyar Falu Program

Önkormányzati temetők
 infrastrukturális fejlesztése
MFP/ÖTIF/2022
Megvalósítás: 2022
6.261.998 Ft
 
Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása
(Rendezvényekhez kapcsolódó informatikai és egyéb eszközök beszerzése.)
Megvalósítása: 2022.
Elnyert támogatás összege:
1 998 590 Ft. 
 
Felelős állattartás elősegítése - 2021
Megvalósítás: 2022
1.464.565 Ft
 
Temetői Infrastruktúra Fejlesztése - 2020
Megvalósítás: 2022
4.918.400 Ft
 
Közöségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021
(Rendezvényekhez kapcsolódó informatikai és egyéb eszközök beszerzése.)
Megvalósítása: 2021.
Elnyert támogatása összege:
1 999 242 Ft
 

TÁJÉKOZTATÓ KISKORÚ GYERMEK DIÁKIGAZOLVÁNNYAL TÖRTÉNŐ ELLÁTÁSÁVAL KAPCSOLATBAN

 

Tisztelt Szülők!

 

Az alábbi tájékoztatással kívánjuk segíteni a szülőket az iskolai beiratkozáshoz szükséges okmányok ügyintézésével kapcsolatban:

 

Az oktatási igazolványról szóló 362/2011 (XII.30) Kormányrendelet 5. § (1) bekezdés d) pontja alapjánaz igazolványok megszemélyesítéséhez szükséges fénykép és aláírás felvételezésével, valamint azoknak a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartása szerinti hitelességének ellenőrzésével kapcsolatos feladatokat a fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatala (a továbbiakban: járási hivatal) adatfeldolgozóként látja el.”

 

A NEK azonosító képzéséhez szükséges a gyermek személyes megjelenésén túl a személyazonosító igazolvány vagy magánútlevél, illetve személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány bemutatása.

 

Abban az esetben ha a kiskorú gyermek érvényes fényképes okmánnyal (személyazonosító igazolvány, magánútlevél) nem rendelkezik úgy részére az adatfelvételezés nem végezhető csak az érvényes személyazonosító igazolvány kezdeményezését követően.

 

A személyazonosító igazolvány igényléséhez a kiskorú gyermek személyes megjelenésén túl szükséges mindkét szülőjének (törvényes képviselőjének) személyes megjelenése (és a személyazonosság ellenőrzése).  Ha nem tud mindkét szülő megjelenni, akkor a távolmaradó szülő hozzájáruló nyilatkozatát kell magukkal hozniuk. A hozzájáruló nyilatkozat mintáját levelemhez csatoltan megküldöm.

 

A személyazonosító igazolvány kiadása és az egységes arcképmás- és aláírás-felvételezés szabályairól szóló 414/2015 (XII.23) Kormányrendelet 20. § alapján: „Cselekvőképtelen kiskorú kérelmező esetében a 18. §-ban meghatározottakon túl, ha személyesen csak az egyik szülő jelenik meg, a kérelemhez csatolni kell a másik szülőnek (törvényes képviselőnek) a közjegyző, a fővárosi és megyei kormányhivatal gyermekvédelmi és gyámügyi feladatkörében eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatala, a bv. szerv vezetője, a konzuli tisztviselő, a központi szerv vagy a járási hivatal előtt tett, vagy a szülő által kiállított, teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt, a személyazonosító igazolvány kiadásához hozzájáruló nyilatkozatát vagy a szülői felügyelet megszűnését, szünetelését igazoló jogerős határozatot is. Cselekvőképtelen kiskorú kérelmező esetén az eljáró törvényes képviselő személyazonosságát ellenőrizni kell.”

 

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy amennyiben csak egyik szülő jelenik meg a diákigazolvány készítése céljából a gyermekkel, a távolmaradó szülő által aláírt  hozzájáruló nyilatkozat csatolása mindenképpen szükséges.

 

 

Legfrissebb híreink